Domov » Projekti

Savinjčani beremo 2008/2009

20 november 2008 Brez komentarja

Branje je samotno opravilo. En pogled pobira črke v besede, z eno tišino se potikamo drugod, kot bi se sicer mogli, smeli, znali ali si upali. Ko nam črke pripeljejo pot, po kateri lahko brez dodatne opreme za droben čas izginemo od tu, nas ničesar več ne ustavi. Eni to pot odkrijemo kmalu, drugi pozneje, mnogi nikoli. Slednjih nam je lahko žal.

Nagovarjamo vas. Spet je namreč tu november in radi bi vas napeljali na misel, da bi vsak zase in z nami brali v novi sezoni bralne značke za odrasle.

20. novembra 2008, na dan slovenskih splošnih knjižnic, začenjamo 2. sezono branja odraslih za bralno značko SAVINJČANI BEREMO

Še vedno menimo, da se vas je v prvi sezoni branja pridružilo zavidljivo veliko. Pričakujemo vas tudi letos, kot tudi vse vas, ki se lani niste mogli odločiti ali pa ste za to vzpodbudo k branju izvedeli šele letos. Več nas bo, manj bo tišine med nami, ko si bomo želeli kaj povedati.

Preprosto je, le odločiti se morate. Po prejetju tega obvestila se prijavite k branju za bralno značko. To naredite pri knjižničarki v izposoji v vseh enotah naše knjižnice. Od decembra 2008 do maja 2009 imate čas, da iz posebnega seznama izberete pet knjig. Naslove boste napisali na poseben list, ki ga boste prejeli ob vpisu, k vsakemu pa pripišite kakšno misel. Tako ali drugače se vas bo vsaka knjiga nekje dotaknila. Delite to z nami. Konec aprila vas bomo povabili, da oddate liste z zapisi, v začetku maja pa bomo za vas pripravili zaključno prireditev z gosti in s podelitvijo priznanj.

Da boste čimprej lahko prebrali izbrane knjige, si jih rezervirajte pri knjižničarki ali prek spletne strani naše knjižnice www.zal.sik.si

Za več informacij pokličite na 712 12 52 ali vprašajte Ireno Štusej, vodjo projekta, preko e-pošte irena.s@zal.sik.si, ali Jolando Železnik, direktorico, prek e-pošte jolanda@zal.sik.si.

Seznam branja:

Zloženka – stran 1.pdf
Zloženka – stran 2. pdf

 

 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!