Domov » Arhiv prireditev Prebold 2014

Večer na Zofi: Anica Trivan s knjigo Preboldska kultura v ogledalu časa

21 oktober 2014 Brez komentarja

V torek, 21. 10. 2014, je v dvorani Vrtca Prebold po zaslugi Anice Trivan potekal eden izmed najpomembnejših občinskih kulturnih dogodkov v zadnjem času. Avtorica je namreč v pogovoru z Janezom Vedenikom predstavila svojo pravkar izdano knjigo z naslovom Preboldska kultura v ogledalu časa. Številne zbrane je v imenu organizatorjev, JSKD Žalec in MSK Žalec, nagovoril Marko Repnik. Prireditve se je udeležil tudi župan Občine Prebold Vinko Debelak, ki je ob koncu večera z zahvalnim govorom izpostavil aktivno vpetost ustvarjalke v preboldsko kulturno dogajanje.

Anica Trivan je vseskozi gojila ljubezen do knjig, glasbe, likovnega ustvarjanja in kulture nasploh ter je v določenem časovnem obdobju močno zaznamovala kulturno in družbeno-politično življenje v Občini Prebold. V večeru predstavljena knjiga je zgodovinski prikaz kulturnega dogajanja v Občini Prebold in zajema tako kulturnike, ki so zaznamovali našo preteklost, kot tiste, ki njihovo pot nadaljujejo. Je tudi prikaz sakralne kulture, kulture v šoli in krajevne kulture (Šešče, Marija Reka).

Zanimiv pogovor je popestril bogat kulturni program s slovenskimi ljudskimi pesmimi. V treh glasbenih sklopih so nastopili: Andrej Bremec, Janko Jutriša in Jože Škorjanc; Marija in Bernarda Rošer ter Ana Brodnik Pavlica; Prijatelji Šest-še. Odlomke iz knjige so prebrali: Darinka in Monika Plaskan, Nina Vidmajer ter Gašper Hriberšek. Z igro in plesom so se predstavili tudi učenci OŠ Prebold pod mentorstvom Marije Smrke.Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!