Domov » Arhiv prireditev Griže 2012

ŠE SO TISTE POTI: Predstavitev knjige Branka Zupanca

21 november 2012 Brez komentarja

V sredo, 21. novembra 2012, je v Krajevni knjižnici Griže potekala predstavitev knjige Še so tiste poti Branka Zupanca. Po knjigah Noč pada na Dobrovlje in Rdeči sneg na Igrišah je to že njegova tretja knjiga.

Branko Zupanc se je rodil v Migojnicah. Z družino živi v Celju na Hudinji. Po poklicu je pravnik, konec leta 2010 pa se je upokojil. Še vedno pogosto, tedensko prihaja v Griže. Izdal je pet pesniških zbirk (zadnja je V nekem tihem času). Napisal je več kot 200 besedil za narodno-zabavne ansamble. Med njimi so uspešnice: Mamina ruta, V vetru je tvoj nasmeh, Zdaj več ne morem domov. Je član Društva pesnikov slovenske glasbe, prejel je Souvanovo nagrado za življenjsko delo (2006) in nagrado Marjana Stareta za dolgoletno kakovostno ustvarjanje besedil (2008).

 

Knjiga Še so tiste poti pripoveduje o dogodkih iz druge svetovne vojne in po njej. Nastala je po pripovedovanju domačinov, gre za dokumentarno spominsko prozo. Vsako poglavje uvajajo ali končujejo haikuji.

Z gostom se je pogovarjala Lea Felicijan, avtorjeve pesmi in odlomke iz knjige je brala Olga Markovič, večer pa je glasbeno popestrila Timeja Pinter. Na predstavitvi smo z veseljem pozdravili pripovedovalce zgodb iz knjige: Sonjo Županič, Nežiko Ribič, Franca Petka, Vinka Petka, Karla Goriška.
Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!