Domov » Projekti

Savinjčani beremo 2009/2010

20 november 2009 Brez komentarja

Marsikaj vemo o sebi. A vsega ne. Včasih se presenetimo. Takrat vemo, da imamo skrite gube, odprtine in prostore, kamor se zatikajo in ulegajo besede in občutki, ki smo jih z branjem našli. Mislimo, da gredo skozi; tako in tako si ne moremo vsega zapomniti. A je nasprotno. Vsaka dobra stvar se v nas podvoji; ena ostane shranjena, druga gre skozi, da jo prebere še kdo. Zato je branje vredno.

November je čas, ko veter razlista veje, in je čas, ko prelistamo in prezračimo knjige v novi sezoni bralne značke za odrasle.

20. novembra 2009, na dan slovenskih splošnih knjižnic, začenjamo 3. sezono branja odraslih za bralno značko SAVINJČANI BEREMO

Veliko vas je že z nami, a vendar se vsakega novega razveselimo kot pomladnega dne. Najbrž se nam boste letos pridružili tudi vi, ki ste nas lani le opazovali, in vi, ki ste pravkar izvedeli, kako prijetno nam je v druženju z branjem.

Postati član je preprosto. Tole obvestilo pomeni, da se že lahko prijavite k branju za bralno značko. To naredite pri knjižničarki v izposoji v vseh enotah naše knjižnice. Do maja 2010 imate čas, da iz posebnega seznama izberete pet knjig (seznam si lahko natisnete prek naše spletne strain). Naslove prebranih knjig vpišite na poseben list, k vsakemu pa spada kakšna misel, ki je samo vaša. Konec aprila vas bomo povabili, da oddate liste z zapisi, v začetku maja pa se srečamo na zaključni prireditvi z gosti in s podelitvijo priznanj.

Knjige si rezervirajte pri knjižničarki ali prek spletne strani naše knjižnice www.zal.sik.si. Najbrž vas bo veliko, izvodov knjig pa je dosti manj, zato bo rok izposoje omejen na 14 dni.

Za več informacij pokličite na 712 12 52, vprašajte Ireno Štusej prek e-pošte irena.s@zal.sik.si ali Jolando Železnik prek e-pošte jolanda@zal.sik.si.

Seznam branja:

Zloženka – stran 1.pdf
Zloženka – stran 2. pdf

 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!