Domov » Projekti

Savinjčani beremo 2007/2008

20 november 2007 Brez komentarja

Spoštovani,

kar nekaj nas je, ki živimo s knjigo, ki stanujemo v njej, ki jo vlečemo za sabo kot pomečkanega medvedka in nam je lepo. Radi bi, da bi tudi drugi odkrili zgodbe, ki smo jih mi že našli, da bi se tudi drugi odkrili na straneh, ki smo jih mi že zapustili. Morda ste med njimi tudi vi.
Kadar priporočamo branje mladini, si razgrnemo kar nekaj plasti tančic, skozi katere se mora zgodba stisniti, da je dovolj dobra za priporočilo. V mislih imamo mladega človeka, ki ga moramo učiti, ga seznaniti, ga usmeriti in na vse druge načine naravnati, da bo rasel v pravo smer. Vas pa ne želimo učiti. Želimo vam pokazati, vam ponuditi kakovostno branje. Radi bi, da vas kakšna zgodba tako prevzame, da se boste pozabili na straneh knjige, kjer je zapisana, in vas bo moral šele nekdo od bližnjih priklicati nazaj.

Radi bi, da tudi vi poveste naprej, zakaj vam je kakšno branje dobro, zakaj vam morda ni, radi bi, da enako slišite tudi vi od drugih.

Zato  na  dan slovenskih splošnih knjižnic, 20. novembra 2007, začenjamo bralno značko za odrasle SAVINJČANI BEREMO.

Knjige smo za prvo sezono bralne značke izbrali knjižničarji. Kasneje bomo za pomoč pri izboru  zaprosili znane osebnosti različnih strokovnih področij, ki bodo želeli sodelovati pri izboru branja za odrasle.

Takole bomo začeli. Iz priloženega seznama izberite 5 knjig. Napišite naslove prebranih knjig in k vsakemu pripišite vašo misel ali dve, morda celo, komu priporočate za branje in zakaj. Morda bi radi opozorili na kakšen odlomek v knjigi, na kakšno misel, dogodek.

V prvi sezoni imate časa 6 mesecev (od decembra 2007 do maja 2008), da preberete izbrane knjige in razmislite o njih. Sprva vas bomo prosili, da se po prejetju tega povabila prijavite k bralni znački. To naredite pri knjižničarki v vseh naših enotah, informacije pa dobite prek telefona 712 12 52 ali prek  e-pošte irena.s@zal.sik.si . Poveste ime in priimek, starost in naslov, na katerega vas bomo lahko obveščali. Ob vpisu boste prejeli mapico. Vsi podatki bodo ostali v našem arhivu. Glede na prijavo vas bomo konec meseca aprila povabili na srečanje, kjer boste oddali »mapice« o prebranih knjigah, kjer se bomo o prebranem pogovarjali in se dogovorili o zaključnem srečanju z gostom in podelitvijo priznanj.

Želimo, da bi vas sodelovalo čim več, saj, komu pa naj svetujemo dobro branje, če ne vam, kdo je vreden, da se mu odpre dobra knjiga, če ne vi.


Vodja projekta:
Irena Štusej, univ.dipl.bibl.

Direktorica:
Jolanda Železnik, dipl.ekon.spec

 

Seznam branja:

Zloženka – stran 1.pdf
Zloženka – stran 2. pdf

 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!