Domov » Arhiv prireditev Griže 2012

Predstavitev pesniške zbirke Majarosa Mirice Vasle

20 junij 2012 Brez komentarja

V sredo, 20. junija 2012, je v Krajevni knjižnici Griže v Domu kulture Svoboda Griže potekala predstavitev pesniške zbirke Majarosa avtorice Mirice Vasle.

Mirica Vasle prihaja iz Zabukovice pri Žalcu in je prva dobitnica oskarja za učenje na UPI Ljudski univerzi Žalec ter dobitnica priznanja ACS za promocijo učenja in znanja 2011. Ker se je bala povedati na glas, kaj misli in čuti, se je zatekla v najbolj tihi in globoki svet – svet poezije. Nastala je njena prva zbirka 58 pesmi z naslovom Majarosa. Nekatere pesmi so prevedene v angleščino in španščino ali napisane v angleščini. Zbirko je s slikami poživila slikarka Cecilija Erika Grbec.

Za predstavitev ustvarjalkine življenjske poti je poskrbela Mihaela Anclin z UPI Ljudske univerze Žalec. Pod njenim vodstvom v svetovalnem središču so se Mirici odprla vrata v številne izobraževalne možnosti in v življenju je dosegla veliko več, kot pa je kdo od nje pričakoval.

Skozi pogovor, ki ga je vodila Lea Felicijan, je Mirica pojasnila svoje videnje globokega prijateljstva, bolečine ljubezni, oproščanja, minljivosti. Skozi pesmi so bila prikazana življenjska doživetja, občutja, razmišljanja, želje in hrepenenje.

Večer je glasbeno popestrila Godba Zabukovica.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!