Domov » Arhiv prireditev 2016 - Ponikva

PRAVLJIČNA URA V KRAJEVNI KNJIŽNICI PONIKVA

18 februar 2016 Brez komentarja

V Krajevno knjižnico Ponikva je že prišla pomlad. Priklicali smo jo v četrtek, 18. februarja 2016, skupaj z otroki, pomagal nam je tudi zvonček, zaljubljeni zvonček.

Pomlad je prišla v deželo, vendar je prebudila le enega zvončka, ki se je počutil zelo osamljenega. Začel je zvoniti in pri tem prebudil še ljubko trobentico. Takoj se je zaljubil vanjo, v njen trobeči glas in prelepe rumene liste. Skupaj sta se na vso moč trudila, da bi prebudila še preostale, a jima žal ni uspelo. Medtem je trobentica sanjala, da so ju utrgali in dali v vazo, kjer sta se posušila, nato pa so ju vrgli v koš. Zaskrbljena sta nato še naprej zvonila in trobentala. In tokrat jima je uspelo, na travniku so se začeli prebujati še drugi zvončki in trobentice. Toda njuno veselje je bilo kratko, približevala se jima je deklica Urška, ki ju je želela utrgati in odnesti domov, kljub maminemu nasvetu, da tudi rože rade žive in naj si ju rajši le ogleduje. Po premisleku se je deklica odločila, da ju posadi na vrt pred hišo, kjer bosta lahko vsako leto naznanila prihod pomladi.

Pravljica nas je naučila, da moramo biti pri vsem, kar delamo, vztrajni, tako kot sta bila zvonček in trobentica, ko sta se trudila zbuditi svoje bratce in sestrice. Zapomnili pa smo si tudi to, da rože rade žive in da si jih bomo od zdaj naprej le ogledovali ter jih občudovali na vrtovih in travnikih. Po koncu pravljice so otroci izdelovali zvončke in trobentice iz papirja, s katerimi so okrasili svoj dom.

Tanja PilihDelite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...