Domov » Arhiv prireditev Polzela 2012

Potopisno predavanje Karla Natka – V 180 dneh okoli sveta

23 januar 2012 Brez komentarja

V Občinski knjižnici Polzela smo gostili našega rojaka iz Pondorja dr. Karla Natka, profesorja na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer predava fizično geografijo, geomorfologijo in geografijo naravnih nesreč.

V zimskem semestru študijskega leta 2010/11 je šestmesečni študijski dopust izkoristil za geografsko potovanje po daljnih celinah.
Pot ga je vodila iz Ljubljane preko Turčije – Uzbekistana – Kirgizije – Kitajske – Hongkonga – Tajvana – Indonezije – Singapurja- Avstralije – Nove Zelandije – ZDA (Kalifornije) – Mehike in Evrope.

Namen njegovega potovanja je bil predvsem spoznavanje geografskih značilnosti drugih celin, s poudarkom na tematikah, ki neposredno zadevajo njegove predmete.
Celotno pot je prepotoval z javnimi prevoznimi sredstvi in pri tem iz dneva v dan – vseh 186 dni potovanja – neizmerno užival v srečevanju novih pokrajin in ljudi. Tudi vsi številni prisotni na potopisnem predavanju smo neizmerno uživali ob strokovni, zanimivi in tudi duhoviti predstavitvi izkušenj in vtisov našega gosta.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!