Domov » Izpostavljeno

PAKETNIKI – Prevzem naročenega gradiva v paketniku

5 februarja 2024 Brez komentarja

V Občinski knjižnici Žalec vam nudimo novo storitev prevzema gradiva s pomočjo paketnika Direct4.me. Gradivo lahko prevzamete 24 ur na dan, vse dni v tednu. Za prevzem gradiva potrebujete mobilni telefon.

Kako lahko naročite gradivo v paketniku? Ob naročilu gradiva prek spleta v Cobiss+ ali mCobiss-u izberite Občinska knjižnica Žalec, paketnik. Ko bo naročeno gradivo v paketniku, boste prejeli SMS-sporočilo na vaš mobilni telefon.

Za uporabo storitve prevzema gradiva morate imeti v profilu Moj Cobiss vneseno svojo mobilno telefonsko številko. Če številke še nimate vnesene, vam mobilno številko lahko vnesemo v knjižnici. Kako to storite sami, preverite >>> tukaj.

Naročilo lahko opravite tudi prek telefona ali e-pošte, ob tem pa posebej poudarite, da želite gradivo prevzeti iz paketnika (trenutno na voljo v Občinski knjižnici Žalec). Naročite lahko do 10 enot gradiva. Gradivo vam bomo dostavili v paketnik v najkrajšem možnem času.

Kako prevzamete gradivo? Za prevzem knjižničnega gradiva v paketniku potrebujete mobilni telefon, povezan na omrežje oz. z vklopljenimi mobilnimi podatki. Potrebujete tudi aplikacijo Direct4.me, ki si jo lahko brezplačno prenesete iz Google Play (Android naprave) ali App store (Apple naprave). Po registraciji v aplikaciji boste ob prejetem naročilu gradiva prejeli obvestilo. Paketnik lahko odklenete le s klikom na znak ključavnice in sledite navodilom v aplikaciji. Prevzemite gradivo in zaprite vratca.

Dobro je vedeti: Storitev je brezplačna. Gradivo v paketniku bo na vaš prevzem čakalo 72 ur od trenutka vložitve in pošiljanja sporočila. Če gradiva v tem času ne morete prevzeti, sporočite v knjižnico in vam bomo podaljšali rok prevzema. Gradivo, ki v tem času ne bo prevzeto, se bo vrnilo v knjižnico. Paketniki so trenutno namenjeni samo izposoji gradiva, vračilo gradiva je še vedno v knjižnici.

 

Deli vsebino na facebook-u...