Domov » Arhiv prireditev Polzela 2012

Monokomedija Olge Markovič – Jaz sem Ela, čistilka v knjižnici

13 februar 2012 Brez komentarja

Letošnji mesec kulture smo počastili malce drugače.

Naša gostja, amaterska igralka Olga Markovič, nam je na ponedeljkov večer predstavila monokomedijo avtorice Irene Štusej, bibliotekarke iz Medobčinske splošne knjižnice Žalec, z naslovom – Jaz sem Ela, čistilka v knjižnici.

Prvotni naslov teksta, prirejenega za monokomedijo, je Čistilkin esej o zavedanju. Leta 2007 je bil v finalnem izboru za najboljši slovenski esej revije Sodobnost in Društva slovenskih pisateljev. Avtorica je še nekajkrat sodelovala na natečaju za najboljši slovenski esej in leta 2010 zmagala z esejem Princesa Recesulja. Irena Štusej je sicer tudi avtorica Punčke, knjige kratkih zgodb za odrasle. Med njenimi eseji pa je prav ta o čistilki Eli tisti, ki je zdramil Olgo Markovič, da ga je po lastnem scenariju in režiji že nekajkrat odigrala.

Prisluhnili smo, kako zna preprosta čistilka Ela opaziti, podoživeti in duhovito pripovedovati o dogodkih in situacijah knjižničnega okolja  ter na humoren način vtkati v pripoved tudi drobce svoje življenjske zgodbe.

Številni gostje, ki so prireditev obiskali, so odhajali nasmejanih obrazov in dobre volje. Očitno smo jim polepšali večer.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!