Domov » Arhiv prireditev Polzela 2012

MAMICA, NAUČI ME KUHATI – predstavitev kulinaričnih spretnosti Emilije Pavlič

26 september 2012 Brez komentarja

EMILIJA PAVLIČ je bila 25 let vodja prehrane in strokovna sodelavka v vrtcu, kjer je skrbela za zdravo prehrano 800 otrok.

Vedno jo je zanimala zdrava otroška prehrana. Mnogi se je spominjajo, ker je z jedilnikov takoj črtala industrijske juhe … To je bil šele začetek. V dvajsetih letih je v vrtec vpeljala zdravo, domačo prehrano. Po prvih nasprotovanjih ji je v teh letih, tudi z mnogimi kuharskimi delavnicami in predavanji za starše, uspelo prepričati “velike”, kako pomembna je pravilna prehrana za zdravje in razvoj “majhnih”.

O sebi je sicer skromno zapisala, da je le preprosta kuharica z veliko prakse, vendar nenehno izobražuje sebe in druge. Prireja kuharske tečaje in delavnice v Sloveniji in v tujini. Pripravila je tudi več samostojnih kuharskih oddaj na televiziji in napisala več strokovnih člankov za revije Pet zvezdic, Naša žena, Zdrav vrtec.

Njena prva knjiga ZA  OTROKE  KUHAJMO  ZDRAVO je bila uvrščena med 18 najboljših knjig o zdravi prehrani na svetu.  Konec leta 2010 je izšlo nadaljevanje z naslovom MAMICA, NAUČI  ME  KUHATI.

Knjigi sta odličen pripomoček za vsako mamo, ki je vesela idej za zdravo in raznovrstno prehrano.

Ponujata  vam zvrhan koš preprostih in tudi malce zahtevnejših receptov za zdrave jedi, ki jih bodo otroci preprosto vzljubili. Še posebej prisrčno se avtorica obrača na mlade, ki jih kuhanje zanima, pa doslej niso imeli pravih receptov in nasvetov, ki bi jih pritegnili in navdušili.

Med predavanjem nam je gostja predstavila svojo kuharsko filozofijo in na zanimiv, prisrčen in humorističen način delila nasvete glede kuhe zdravih obrokov, odnosa do hrane in vzgoje otrok.

Obiskovalci so bili navdušeni nad njenim pripovedovanjem, prostor je napolnila s pozitivno energijo in nam dokazala, da je kuhanje lahko tudi užitek.

 

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!