Domov » Arhiv prireditev 2019 - Žalec

Knjiga JESEN IHTI, zbirka uglasbenih besedil Branka Zupanca, predstavljena tudi v žalski knjižnici

24 oktober 2019 Brez komentarja

V četrtek, 24. oktobra 2019, je bila pesmarice uglasbenih besedil za narodno-zabavne ansamble Branka Zupanca JESEN IHTI predstavljena tudi v Medobčinski splošni knjižnici Žalec.

Po predstavitvi v griški knjižnici v začetku meseca oktobra 2019 je bila predstavitev v žalski knjižnici ponovno dobro obiskana. Avtor knjige Branko Zupanc je še leto dni nazaj skromno zamahnil z roko, da do izbora njegovih številnih besedil za narodno-zabavne ansamble in izdaje v knjigi najbrž ne bo prišlo. A je knjiga tu. Jesen ihti ni običajna pesmarica. Prinaša 140 uglasbenih besedil, teh je sicer nastalo veliko več, fotografije srečanj z znanimi glasbeniki, kot so Franci Klavžar, Jože Burnik in mnogi drugi, ter opis nekaterih dogodkov v povezavi z nastankom besedil.

V pogovoru z Ireno Štusej je razkril, kako prihaja do sodelovanj z glasbeniki, kako nastajajo besedila in podobno. Posebna gostja večera je bila ponovna dama narodno-zabavne glasbe, pevka Stanka Kovačič. Griški kvintet je s pevko Anito Dobnik izvedel tri pesmi, za katere je besedila napisal Branko Zupanc. Ena od njih je bila Mamina ruta, ki jo je Griški kvintet predstavil premierno v čast avtorju besedil.

Irena Štusej

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...