Domov » Arhiv prireditev 2022-Prebold

Kinopredstava Mali princ v Občinski knjižnici Prebold

30 junij 2022 Brez komentarja

Mali princ francoskega pisatelja Antoina de Saint-Exupéryja je večna zgodba, s katero se zagotovo srečamo večkrat v življenju. Vsakokrat nam odstrne kakšno novo življenjsko resnico, »gledanje s srcem« kot poglavitno sporočilo pa nas vedno znova popelje po najskrivnostnejših poteh človeške ljubezni.

Mali obiskovalci, mladi in mladi po srcu so v četrtek, 30. junija 2022, prvič ali ponovno z zanimanjem iskali bistvo Malega princa, tokrat v obliki kinopredstave v Občinski knjižnici Prebold, s sodelovanjem Sabine in Matica Golavška iz Golavškovega mlina v Matkah pri Preboldu ter Občine Prebold.

Mali princ je s svojega daljnega planeta prišel na Zemljo med ljudi, da bi jim odprl oči za lepoto okrog njih, ki je ne vidijo, in jih potem spet zapustil, izginil na nočnem nebu … Ljudje namreč ne vidijo lepote tega sveta, ker jih slepijo njihove strasti in napake; zato so drug od drugega bolj oddaljeni kot zvezde. Zato nikoli ne pozabimo na prav preprosto skrivnost: dobro vidimo samo s srcem, kajti bistvo je očem nevidno.

Besedilo: Lea Felicijan

Fotografije: Ivan Lipičnik

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...