Domov » Arhiv prireditev

Arhiv prireditev v letu 2004

5 avgust 2011 Brez komentarja

3.12.2004
MODRI SPOMINČEK ZA TA VESELI DAN KULTURE

Naša knjižnica je letos izdala zbirko osebno izpovedne poezije Mete Rainer. Tako smo uresničili še zadnji del projekta, ki smo si ga zastavili ob 100- letnici pesničinega rojstva. Pesmi je izbrala in uredila naša direktorica Anka Krčmar.
Osebno izpovedna  poezija je za večino novost, zato so v knjižnici najbolj hvaležni podjetju Novem, ki je omogočilo izdajo te knjige; brez njihove naklonjenosti kulturi knjiga ne bi izšla.
Z izidom Modrega spominčka je knjižnica oživela  še zadnje neobjavljeno gradivo in tako v celoti uresničila poslanstvo in zaupanje, ki nam ga je z volilom zaupala pesnica in prijateljica, ki je imela rada žalsko knjižnico.

Nova knjiga je takoj nagovorila radovedne bralce.

5.11.2004
NOVA PODOBA SPLETNE STRANI

Danes smo aktivirali našo novo spletno stran, ki je doživela kar nekaj sprememb. Na spletnih straneh lahko izveste več o naši knjižnici, kakor tudi o enotah naše knjižnične mreže.

Z vašo pomočjo bomo poskušali dodati še kakšno podrobnost, ki vam bo olajšala delo.
Svoje predloge lahko pošljete na naš elektronski naslov: skzal@zal.sik.si ali bojan@zal.sik.si

21.10.2004
PETER KAVČIČ in  FRANCI PETEK

Teden vseživljenjskega učenja je letos posvečen športu. Zato smo v Medobčinsko matično knjižnico Žalec v četrtek, 21. oktobra 2004, povabili slavnega športnika, ki je dozorel v doktorja geografije, Francija Petka. Številne zbrane je pozdravila direktorica Anka Krčmar, potem pa je besedo predala domačinu Petru Kavčiču, znanemu športnemu komentatorju, ki je s Francijem Petkom spletel zanimiv pogovor. Utrnila sta spomine iz njegove uspešne športne kariere in poklicne poti. Za zgled aktivnega in kvalitetnega življenja.
Od neugnanega dečka, smučarskega skakalca, svetovnega prvaka do doktorja geografije je dolga pot. Veliko preizkušenj. Trdega dela in volje. Pa srčnost z nasmehom, ki nam je tolikokrat polepšal dan. In ta znameniti, ki nikoli ne zapusti njegovega obraza, je bil z njim tudi v žalski knjižnici. Večer sta oplemenitila kitarista prof. Marija Alatič in Luka Argež.

12.10.2004
RAZSTAVA: POPLAVA LETA 1964

Na ogled smo postavili razstavo fotografij  poplave, ki je leta 1964 zajela Savinjsko dolino. Ob 50-letnici hude povodnji v Celju je Tatjana Kač z domoznanskega oddelka Osrednje knjižnice v Celju predstavila ohranjene fotografije in dokumentarno gradivo.
Razstavo gradiva je poleg Medobčinske matične knjižnice, ki v domoznanskem arhivu hrani veliko pomembnega in zanimivega dokumentarnega gradiva, omogočila tudi delniška družba Nivo, gradnje in ekologija, Celje. Njihov predstavnik je predstavil novo idejno zasnovo gradnje nasipov nekoliko stran od brežin Savinje. Potrebno bo še veliko truda in dogovarjanj za uresničitev zasnove.

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...

Napiši komentar!