Domov » Arhiv prireditev 2019 - Žalec

USODNA MODRINA, 1. del, ljubezensko-erotični prvenec domačinke Maje Horvat

14 marec 2019 Brez komentarja

Medobčinska splošna knjižnica Žalec je v marcu 2019 predstavila prvenec avtorice Maje Horvat iz Žalca. V pogovoru z Ireno Štusej je bil obiskovalcem predstavljen nastanek ljubezensko-erotičnega romana, katerega drugi del je že napisan in bo predvidoma izšel konec leta 2019.

Usodna modrina ni prvo pisanje Maje Horvat. Poznamo jo predvsem po njenih kratkih zgodbah, objavljenih v literarni reviji Vpogled. Med njimi še posebej izstopa zgodba Stari pastir. Usodna modrina je njen prvi roman. Bralke oz. bralci tega žanra bodo Majine zgodbe veseli. Bere se lahkotno, žgečkljivo, duhovito, četudi sva v pogovoru ugotovili, da zgodba ni romantična, ampak celo nekoliko temačna. Nastala je iz preprostega razloga, ker avtorico privlači grajsko okolje, svet velikih rodbin, skrivnosti in nenavadnosti. V tem svetu je ustvarila ljubezensko zgodbo.

Sicer pa je njeno delo od nekdaj povezano  s pisano in z govorjeno besedo. Več kot petnajst let je v novinarstvu, sodeluje pri založbi Dobri skupaj, kjer je izšla njena knjiga, povezuje prireditve, ureja družabna omrežja, sodeluje v filmskem svetu in še marsikaj. Piše tudi serijo fantazijskih zgodb.

Glasbena gosta sta bila Samuel Horvatič in Tone kot duet Samo in Sorodne duše. Majinemu prvencu sta ta večer namenila predvsem ljubezenske pesmi.

Irena Štusej

Foto: Darko Naraglav, Maja Horvat

Delite vsebino na družabnih omrežjih
Deli vsebino na facebook-u...