Domov » Občinska knjižnica Polzela

Občinska knjižnica Polzela

Grajski trg 1
3313 Polzela

Tel.: 03/703-32-04
skpolzela@zal.sik.si

Čas odprtosti:
ponedeljek od 12. do 19. ure
torek zaprto
sreda od 12. do 19. ure
četrtek od 8. do 14. ure
petek od 8. do 14. ure
sobota od 8. do 12. ure

Pričakuje vas Renata Novak.

V gradu Komenda, ki v obnovljeni podobi  imenitno ohranja detajle prvotne zgradbe, je svoje prostore našla tudi Občinska knjižnica Polzela, ki deluje v okviru Medobčinske splošne knjižnice Žalec. Iz skromnih in utesnjenih prostorov v Kulturnem domu na Polzeli, ki pa jim ni bilo mogoče oporekati domačnosti in prijaznosti, je knjižnično gradivo pregledno in urejeno postavljeno na kar 400 m2. Prostor je opremljen s povsem novo in najsodobnejšo pohištveno in tehnično opremo.
Našim bralcem smo namenili čitalnico  s pestrim izborom revij in časopisov; strokovnih in tistih bolj družabne narave. Za poglobljeno delo in študij pa imajo na voljo tudi študijsko čitalnico, opremljeno z vso potrebno informacijsko tehnologijo in posebno sobo za tiho branje ali študij.
Po vsej knjižnici imajo obiskovalci na voljo mesta z možnostjo brezžičnega dostopa  do svetovnega spleta.

Za družine z mlajšimi otroki je še posebej zanimiv otroški kotiček, ki je malim obiskovalcem dostopen brez omejitev. 

Izboru nakupa gradiva se posvečamo z veliko skrbjo in skušamo zadovoljiti vse starostne skupine: študente, dijake, osnovnošolsko mladino in tudi tiste  najmlajše, ki se šele spuščajo v svet črk. 

V občinski knjižnici Polzela skrbimo tudi za pestro bibliopedagoško dejavnost za otroke: prirejamo pravljične urice, ustvarjalne delavnice. Zelo tesno  sodelujemo z OŠ Polzela in vrtcem. Osnovnošolci prirejajo mlajšim otrokom predstave, za vse generacije pa literarne večere. V sodelovanju z osnovno šolo in tamkajšnjo knjižnico enkrat letno vabimo  na obisk mladinskega pisatelja ter v okviru projekta Beremo skupaj  spodbujamo bralno kulturo z obiski knjižnice in pogovori o knjigah.
Za vse naše bralce in širšo publiko prirejamo strokovna in potopisna predavanja, literarne večere, razstave,  predstavitve knjig in druge prireditve.
V sodelovanju s Centrom za vseživljenjsko učenje obiskovalcem omogočamo izobraževanje pod vodstvom mentorjev na področjih računalništva, učenja jezikov itn.

Občani Polzele so tudi novo knjižnico sprejeli z navdušenjem. Navkljub spremenjeni lokaciji v letu 2011 z veseljem smo zabeležili 200 novih članov, ki so se pridružili 630-im bralcem, ki so prihajali pred selitvijo. Knjižnica v Komendi je brez dvoma ena najlepših v Sloveniji, zato ne odlašajte in jo čim prej obiščite. Čaka vas več kot 15000 enot knjižničnega gradiva in bibliotekarka Renata Novak, ki se zahvaljuje ter priporoča za sodelovanje in bo priskrbela tudi gradivo, ki ga v polzelski knjižnici ni.

________________________________________

Kako do nas ?

[google-map-v3 width=”250″ height=”250″ zoom=”12″ maptype=”ROADMAP” mapalign=”left” latitude=”46.280641″ longitude=”15.072834″ showmarker=”true” animation=”DROP” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” bubbleautopan=”false” markerdirections=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

________________________________________

Povezave:

Arhiv prireditev Občinske knjižnice Polzela v letu 2012

Arhiv razglednic – Polzela z okolico

OŠ Polzela – šolska knjižnica

Občina Polzela

ZKŠT Polzela

Malteški hram